Regulament

Experiment inedit – Parada măştilor de Halloween

Parada măștilor de Halloween rămâne un prilej de bucurie pentru toṭi copiii. Să ai, chiar doar formal și pentru foarte puṭin timp, identitatea personajului pe care îl imiṭi este o provocare irezistibilă. Tot o provocare o reprezintă și pregătirea, repectiv, confecṭionarea măștilor. Ea implică, pe de o parte, multă creativitate și, pe de altă parte, o înṭelegere psihologică a “măștii”.

A defila prin faṭa colegilor și a profesorilor, ascuns sub mască, e un fel de joc, la urma urmei, care încântă deopotrivă și publicul și pe cel deghizat.

Pentru un astfel “experiment inedit” s-au pregătit elevii din programul CEZAR, coordonaṭi de adm. Emilia Bartha, și elevi din Clubul “Prietenii Bibliotecii”.

Înainte de prezentarea propriu-zisă, Raul Dobocan (cls. a IX- a A) a citit, celor prezenṭi, un scurt material despre istoricul sărbătorii de Halloween.

Parada măștilor, care a urmat, întâmpinată și însoṭită de aplauze, a entuziasmat atât pe elevi, cât și pe profesori. Cel mai greu a fost juriului care a trebuit să aleagă Cea mai frumoasă mască și Cea mai originală prezentare. Juriul a fost format din elevii : Mihai Katona (cls. a XI –a A), Carina Opriș (cls. a X –a C), Alexandra Otvoș (cls. a XI –a C), Alexandru Todea (cls. a XI –a B), Ioana Rusu (cls. a XI –a A), Alexandru Mureșan (cls. a XI –a B), Andrei Lacău (cls. a XII –a B), Sorin Akers (cls. a XII –a D). Discuṭiile în contradictoriu au vizat măștile Joker-ul – Iulia Farkaş (cls. a XI –a B), Iepurașul – Larisa Ștefan (cls. a XI –a B), Pisicuţa – Flavia Nicoară (cls. a XI –a B) şi Vrăjitoarea – Șolea Magdalena (cls. a XI –a B) ce s-au remarcat prin machiaj artistic original și foarte greu de realizat (autori : Larisa Ștefan şi Iulia Farkaş) şi care au concurat cu măști special confecṭionate pentru carnaval: Bavareza – Sergiu Oltean (cls. a IX –a D), Clovn-ul – Cosmina Smochină (cls. a IX –a D), Bavareza – Ovidiu Ciurar (cls. a IX –a D), Vrăjitoarea – Roxana Mureşan (cls. a XI –a B),Piratul – Elena Cristina Constantin (cls. a X –a B), Moartea – Mădălina Indrei, Piratul – Cosmin Ilea (cls. a X –a B), Florăreasa – Vasile Crişan (cls. a IX –a A).

Aplauzele publicului au fost cele care au decis, în final, câștigătorii. Premiul pentru Cea mai originală prezentare i-a revenit Piratului, Elenei Cristina Constantin (cls. a X –a B), iar Moartea, Mădălina Indrei (cls. a XI –a B), a primit premiul pentru Cea mai frumoasă mască.


Bibl. Luminiţa Bugan

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support