Regulament

Casa de Cultură “Ion Sângerean” Ocna Mureș, a găzduit un eveniment special, în data de 24 mai 2017 și anume lansarea cărților publicate, de către profesorii Udrea Maria Elena și Popi Adrian, de la Liceul Tehnologic Ocna Mureș. Invitații au fost: profesori, apropiații familiei, elevi.
Sunt cărți de specialitate:


– cartea “Aplicații ale analizei volumetrice. Probleme și exerciții rezolvate“, autor Udrea Maria Elena, a fost publicată în Sala de Lectură a site-ului oficial al Editurii Sfântul Ierarh Nicolae din Brăila, locația este: http://lectura. bibliotecadigitală.ro. Are ISBN 978-603-30-0088-1. Cartea este structurată pe noțiuni de bază din Chimie, necesare pentru a învăța Chimia Analitică și pe exemple de analize chimice  din industria chimică și protecția mediului (mod de lucru și calcularea rezultatului ) și care s-au efectuat la orele de pregătire practică de la Liceul tehnologic Ocna Mureș.
– cartea “Reacții chimice și procese unitare. Suport de curs pentru Modulul Termodinamică și cinetică chimică”, clasa a XII-a, autor Udrea Maria Elena, a fost publicată de Editura Universul Școlii, Alba Iulia și are ISBN 978-606-8683-66-9. Nu există la ora actuală un manual pentru acest modul de specialitate.
– cartea “Economia întreprinderii- Auxiliar curricular clasa a IX-a, Liceu Tehnologic”, autor Popi Adrian, a fost publicată în cadrul Bibliotecii Liceului Tehnologic Ocna Mureș, pentru uz intern. Cartea sistematizează informații despre fenomenele economice din istoria națională și internațională; tipurile și organizarea unităților economice; comportamentul civic în diferite situații economice.
Recenzia cărților a realizat-o d-na profesoară Precup Anica, care a punctat complexitatea elaborării lor și utilitatea pentru elevi, studenții din anii I, II, care studiază Chimia Analitică.  Există la ora actuală multe culegeri de probleme de Chimie analitică; fiecare autor a încercat să introducă elevii în lumea cunoașterii metodelor de analiză. Dar, “profesorii sunt ca pietrele pe care pășești, când traversezi un râu. Ei te pot ajuta să ajungi de la neștiință la cunoștință, dar tu trebuie să faci pașii necesari“.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support